Rreth Nesh

Albania Minivans Tours

Përse Të Na Zgjidhni

Entuziazmi i udhëtimit është i ndryshëm
  • Guida lokale dhe me njohuri
  • Suport shtesë
  • Lehtësi
  • Prioritet siguria
Albania Minivans Tours
Një ditë e paharrueshme historike dhe natyrore. Vetëm ajo që kërkoni në një tur ditor pranë Sarandës.

Udhëto Rreth Shqipërisë

QYTETI I GJIROKASTRËS

Origjina e qytetit nis me kalanë e Gjirokastrës, e ndërtuar në shekullin IV pas Krishtit. Karakteristika kryesore e Gjirokastrës është përdorimi intensiv i gurit në ndërtimin e shtëpive, të cilat duken si fortesa të vogla, rrugët me kalldrëm, që të gjitha të çojnë në pazar.

SYRI I KALTËR- SARANDË

Syri i Kaltër është një burim uji dhe burimi fillestar i ujit të Bistricës, një lumë 25 km i gjatë i cili përfundon në Seatin Jon në jug të Sarandës. Burimi është një fenomen natyror me një thellësi prej të paktën 50 metrash, më e thella që ka mundur të shkojë ndonjë zhytës, kështu që thellësia aktuale është madje e panjohur.

KALAJA E LËKURËSIT - SARANDË

Kalaja e Lëkurësit ndodhet në Kodrën e Lëkurësit dhe mund të arrihet vetëm nëpërmjet një rruge të vogël që shkon rreth shpinës së kodrës. Nga qendra e Sarandës është rreth 3 deri në 4 km deri në kala dhe nëse vendosni të ecni në kodër, kjo do t'ju marrë afërsisht 45 minuta deri në një orë. Rruga e asfaltuar është në gjendje të mirë kështu që mund të vozisësh me lehtësi dhe ka hapësirë të bollshme për parkim.

MANASTIRI I MESOPOTAMIT

Manastiri mendohet të jetë ndërtuar në vitin 1224 ose 1225. Dikur ai ishte i rrethuar nga një mur rrethor i cili sot ruhet vetëm pjesërisht. Absida e tij e dyfishtë e bën atë unik në zhanrin e saj dhe mendohet se kjo ishte për shkak të përdorimit të manastirit nga dy rite fetare (katolike dhe ortodokse).

Komentet

Këtu mund të lexoni disa komente ose një opinion subjektiv të anëtarëve të Albania Minivans Tours.

Sot patëm një udhëtim fantastik me turet e minivanit të Sarandës. Vendet që vizituam ishin kaq të bukura dhe udhërrëfyesi ynë na dha shumë informacione të vlefshme për çdo vend. Gjithashtu, ai ishte aq fleksibël dhe bëri gjithçka për t'u siguruar që ne të shijonim udhëtimin tonë. Furgoni është aq i gjerë dhe ai ishte gjithashtu një shofer shumë i sigurt. Rekomandimi i restorantit për peshkun tradicional ishte gjithashtu i nivelit të lartë. Jam shumë i lumtur që zgjodhëm këtë tur dhe do ta rekomandoj patjetër.

-Clarence_Aarav
Mumbai, India